torsdag 5 maj 2011

Utbildningskommittéen i möte med Stockholms Universitet om framtidens kommunikatörer

Idag var vi från Utbildningskommittéen och träffade Maria Frostling-Henningsson Assisterande Professor i Marknadsföring och PR på Stockholms Universitet.

Ordförande Petronella Panérus kommer rapportera mer om det här senare och framförallt på årsmötet men i korthet handlade mötet om hur förbundets medlemmar tillsammans med universitet ska utbilda världens bästa kommunikatörer i framtiden.

Hur kan vi på förbundet stötta eleverna inom marknadsföring framöver, uppslagen var många. Exempelvis genom att erbjuda riktigt bra och nyttiga praktikplatser (som faktiskt är studiemedelsberättigade) eller sätt upp en föreläsar-fond så att branschen kan säkerställa att universitetet kan fortsätta få hit de allra bästa internationella föreläsarna? Och tänk om vi skulle anordna Forskardagar ihop, ge konkreta uppslag till ämnen i uppsatser, eller starta utbildningsråd tillsammans. Svårare än så behöver ju inte starten mot målet vara.

Tillsammans bestämmer vi hur kompetensen bör se ut hos de elever som tar sin examen framöver, och garanterat det år som vi har som vision. År 2020.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar