tisdag 31 augusti 2010

VDs vecka 34

Höstterminen är igång. Sommarlovet är över och på morgonen funderar man på om det är bara-ben-väder eller hur det nu ska bli med solen. Något som lyser för evigt är de framgångsrika Cannes-vinsterna. I förra veckans nummer av Veckans Affärer pratar jag om vad 47 lejon betyder för Sverige och våra kommunikatörer.

Att det är tre veckor kvar till val är påtagligt. Gatorna fylls av valaffischer och det pratas åsikter överallt. Dagens Media presenterar ett temanummer som belyser politikernas rätt nedslående bild av reklam. På mittuppslaget har vi på Komm gjort en gemensam annons med Sveriges Annonsörer. Annonsen är framtagen av Reklambyrån Svensson och primärmålgruppen för annonsen är politikerna. Normalt sett köper förbundet inte media men i detta syfte ansåg jag att det var en hygienfråga att branschens två största förbund satte ned foten. Vad marknadsföring gör; att det är kommunikation och merförsäljning som i förlängningen skapar jobb.

Martin Schori, frågar i samma tidning vad reklamarna ska göra när dom väl sitter i styrelserummen. Och såhär ser mitt svar ut!

På Komm fortsätter vi strama upp kostnader och har kommit fram till att vi kan sitta närmare och mindre på kontoret. (Men, vi har kvar vårt stora mötesrum som är gratis att använda för er medlemmar!). Så, nästa gång du kommer och hälsar på är du välkommen in via 32:an. Mao Sveavägen 32.

Förutom att packa lådor har veckan bjudit på intressanta möten med; partners & sponsorer för Guldägget 50 år. Christoffer Granfeldt på Sime som tycker vi ska göra saker ihop, Linda Hägglund & kollegor på vår nya medlemsbyrå Brandecho, Magnus Wallgren på Ek&Gren som bestämde sig för att bli medlem, allas vår professor Micael Dahlén (intressant snack om panelen Micael!), Maria Idinge, Speaking Partner som vi gör HR seminarium med 9/9. Och avslutningsvis så har vi haft 100Ws styrgruppsmöte (Per Rosvall lyser som eventgeneral, det kommer bli så bra den 9 december i Munchenbryggeriet, sista anmälningsdag är 8 september.

Efterlysning; 15-16 september är Komm inbjuden att tala om kreativitet på Eventdagarna och nu hoppas jag på medlemsstöd, hör av dig om du vill hänga med mig ner till Göteborg 15/9 och dela med dig av kunskap och inspiration.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar