tisdag 6 juli 2010

Almedalen måndag

När jag igår landade på Visby flygplats frågar taxichauffören om jag verkligen vill åka ”heejla viegen” ut till Toftagården för att lämna min väska innan dagens arbete inne i Visby. Då börjar jag förstå att jag bor ocentralt och sänder en tacksamhetens tanke till min far som brukar förorda lätt packning. Väskan och datorn får hänga med in i sommarlandet Almedalen. Av Visbymuren syns lite för alla tält och flaggor; Bris, Tidningsutgivarna, Svensk Idrott, Utan bilen stannar Sverige.

Jag börjar dagen med ett fullsatt seminarium hos Marknadsföreningen i Stockholm som vill lyfta frågan om fler marknadschefer i Sveriges styrelser (bra jobbat MIS!). Jag välkomnas av VD Francesca O'Brien Apelgren, som klistrar upp affischer i dörren och Elisabeth Trotzig som är dagens moderator. Jag uppmanar marknadscheferna: ta hjälp av era kommunikationsbyråer för att sälja in er kompetens internt i bolagen! Vidare innan lunch hinner jag med att lyssna på Tidningsutgivarnas seminarium om mediernas bevakning av integration.

Eftermiddagen orienterar jag mig i Visby och har också telefonkonferens med DDBs Thomas Brenemark, då jag på kvällen ska sitta i panelen hos Försvarsmakten. Tack för bra samtal Staffan Dopping, Amanda Koutra, Carat, Louise Callenberg, generalsekreterare KFUK-KFUMs Scoutförbund och Pelle Strandberg StrandbergHaage.

Måndagkvällen avslutas på Restaurang Vinäger med Elisabeth Trotzig, PeO Wärring, Eskilstuna Kuriren och Christina Fellström, Regi och så en hel samling andra mediamänniskor förstås. Tack sedan Christina för att jag får skjuts med dig heeeejla vägen till Tofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar